varakahjude hindamine

Monday, October 11, 2010

Avatäited





Avatäidete soojapidavuse määravad ära komponendid, millest aken on valmistatud ja see kuidas aken on paigaldatud.Puit on looduslikult hea soojapidavusega materjal. Puit ei sea väga palju piiranguid akende mõõtudele. Kuid avatatvate osade mõõtude puhul on oluline lähtuda sulusetootja määratud avanemiste kriteeriumitest. Tellija kapriisidele järgi andmine lõpeb sellega, et avanev osa vajub ja avamine /sulgemine on raskendatud ning raam ei ole korralikult fikseeritud. Tulemuseks on soojakaod halvasti sulgunud raami kaudu.
Teine suurima mõjuga materjal akende energiatõhususe tagamisel on klaaspakett. Minimaalsete soojapidavuse nõuete täitmiseks tuleb kindlasti valida klaaspakett, millest vähemalt üks klaas on madala emissioonivõimega spetsiaalse kattekihiga klaas ehk energiasäästuklaas. Saavutamaks paremat tulemust on vaja kolme klaasiga pakett, millest kaks on energiat säästvad. Kuna klaaspaketi U- väärtus sõltub ka klaasidevahelisest kaugusest ja klaaside vahel kasutatavast gaasist, siis parimate tulemuste saamiseks on vaja kasutada plastist vaheprofiili ja argoongaasi.

Oluline osa on ka akna õigel paigaldusel, sest nõuete eiramine põhjustab külmasildu. Sageli ilmneb hoonete termofotodelt,et soojakadude kohaks on akende perimeeter, mitte aken ise. Soojakadude vältimiseks tuleb paigaldusvahe täita mitte ainult vahuga, vaid aknad tuleb paigaldamisel tihendada nõuetele vastava süsteemina- kombineerituna isepaisuva tihendi, polüretaanvahu ja tihenduslindiga.


iNeedSell.com - no cost online classifieds. A place to Buy, Advertise and Exchange


http://blogi.ee/ehitusekspert

http://www.esten.ee/            tel.  5039015

No comments:

Post a Comment