varakahjude hindamine

Wednesday, October 6, 2010

Välisseinad



Kui ehitatakse kivist välisseinad,siis on nad tavaliselt kahekihilised: seespoolt  kandev plokksein,vahel soojustus, väljaspool  tellisest vooder.

Teostatud ehitusekspertiisid on näidanud,et harva on põhjuseks vajumine st.rajamine nõrgale pinnasele või nõrgale vundamendile.Vajumispraod on iseloomuliku kujuga ja tavaliselt läbivad nii sise kui ka väliskihti ning vundamenti.
Tihtipeale on põhjus materjali mahukahanemises.Betoon,mört ja kõik tehiskivid kahanevad pärast valmistamist teatud aja jooksul.Kokkutõmbumise suurus on kuni 0,6 mm/m, seega 10 meetrine sein tõmbub kokku kuni 6 mm võrra.Mahukahanemispraod tekivad nii sise kui ka välisseintesse.
Põhjuseks on siin temperatuur,mille muutudes müür tahab pikeneda ja lüheneda.Seda takistavad ühtlasema temperatuuriga hooneosad - hoone sisemus ja vundament. Tagajärjeks on sisepinged ja praod.Temperatuuri deformatsioone vältida ei saa. Pragude vältimiseks tükeldatakse maja tellistest välisvooder nn.deformatsioonivuukide abil osadeks,mille pikkus ei tohiks ületada 8 meetrit. Vuugid täidetakse deformeerumist võimaldava mastiksiga nii, et nad silma ei häiriks.


iNeedSell.com - no cost online classifieds. A place to Buy, Advertise and Exchange


http://blogi.ee/ehitusekspert

http://www.esten.ee/  50 39015

No comments:

Post a Comment